Στρατιωτικό Μουσείο Κοµοτηνής

Το µουσείο άνοιξε τις πύλες του στις 14 Μαΐου 2011, ηµέρα επετείου της απελευθέρωσης της πόλης της Κοµοτηνής

mousio-komotinis-3Ο επισκέπτης του µουσείου θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί  στις δύο κύ- ριες αίθουσές  του, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο, (και µε τη χρήση ηλεκτρονικού συστήµατος ξενάγησης) µε αφετηρία την επανάσταση του 1821 και, διατρέχοντας σηµαντικές ιστορικές περιόδους όπως ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί Πόλεµοι κ.ά., να καταλήξει στην περίοδο  του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου. Σε αυτή την πορεία θα συναντήσει χαρακτηριστικά αντικείµενα από κάθε περίοδο, όπως οπλισµό, στολές, µετάλλια  και  παράσηµα  καθώς επίσης  και κάποια σπανιότερα εκθέµατα όπως το περιβραχιόνιο  από τη µάχη της Κρήτης, το  µπαστούνι που κρύβει  στον κορµό του ένα εγχειρίδιο κ.ά.

mousio-komotinis-2Στο χώρο του µουσείου περιλαµβάνονται άλλες αίθουσες, όπως αυτή των περιοδικών εκθέσων και προβολών  και ακόµα αυτές που αφορούν στις  ειρηνευτικές  αποστολές του ελληνικού στρατού και στην κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάµεων.

Στον αύλειο χώρο του µουσείου ο επισκέπτης θα µπορέσει να παρατηρήσει από κοντά τα αντιπροσωπεmousio-komotinis-1υτικότερα των αρµάτων και των πυροβόλων του ελληνικού  στρατού από το Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο µέχρι και σήµερα.

Το Στρατιωτικό Μουσείο Κοµοτηνής βρίσκεται στο Στρατόπεδο «ΜΟΥΖΙΟΠΟΥΛΟΥ», στη  Λεωφόρο Ηρώων 15-17 (τηλ.  25310-54214)  και  είναι  ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή 09:00  –  14:00,  Σάββατο  και  Κυριακή 10:00 – 13:00 και Τετάρτη 17:00 – 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s