Ηλεκτροπτικοί Αισθητήρες MARGO-T , MATIS

Με την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων, την αύξηση του βεληνεκούς τους και την ταχυκινησία των σύγ­χρονων μονάδων, δημιουργείται η απαίτηση επέκτασης της περιοχής επιχειρησιακού ενδιαφέροντος του τα­κτικού διοικητή/Ενα από τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, τα οποία υποστηρίζουν τις παραπάνω απαιτήσεις, είναι ο ηλεκτροπτικός (Η/Ο) αισθητήρας MARGOT και η θερμική κάμερα χειρός MATIS.

Ηλεκτροπτικός (Η/Ο) αισθητήρας MARGOT

Ιστορικά Στοιχεία

O Στρατός Ξηράς το 2002, μετά την αναδιοργάνωση των Μονάδων Επιτήρησης, ενέταξε σε αυτές σύγχρονα συστήματα Η/Ο αισθητήρων για την επιτήρηση – αναγνώριση του πεδίου της μάχης, τύπου MARGO-T της εταιρείας THALES. Τα παραπάνω συστή­ματα λειτουργούν με ευθύνη του Όπλου των ΔΒ και καλύπτουν τις ανάγκες ηλεκτρονικής επιτήρησης – αναγνώρισης.

Αποστολές

Οι Ηλεκτροπτικοί (Η/Ο) αισθητήρες MARGO-T είναι ένα οπλικό σύστημα του οποίου τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά και οι τεχνολογικές δυνατότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις παρακάτω αποστολές:

  • Επιτήρησης – Αναγνώρισης
  • Συλλογής και Μετάδοσης Πληροφοριών
  • Υποστήριξης Πυρών
  • Εκτίμησης Καταστροφών
  • Υποστήριξης Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Δυνατότητες Συστήματος

O Η/Ο αισθητήρας MARGO-T είναι ένα σύστημα το οποίο παρέχει την εικόνα (video) του περιβάλλοντος χώρου αναλυμένη από την κάμερα (Θερμική κάμερα υπερύθρων ή απλή TV κάμερα ημέρας), όπως και πληροφορίες για τις συντεταγμένες και το εύρος του πεδίου όρασης (Field of View). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο έδαφος ή εγκατεστημένος επί οχήματος Hummer, παρέχοντας μία μέγιστη ακτίνα επιτήρησης στα 20 km.  O H/O αισθητήρας MARGO-T αναλύεται στα παρακάτω κύρια υποσυγκροτήματα:

  • Ηλεκτροπτική Κεφαλή
  • Κονσόλα Ελέγχου
  • Τρίποδας.

Θερμική Κάμερα Χειρός MATIS

To 2006, ο Στρατός Ξηράς προμηθεύτηκε από την εταιρεία SAGEM D.S τις θερμικές κάμερες χειρός MATIS. Η θερμική κάμερα χειρός MATIS έχει σχεδιασθεί για παρατήρηση, εντοπισμό και αναγνώριση στόχων τόσο κατά την ημέρα όσο και κατά τη νύχτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s