Στρατιωτικό Οδοντιατρείο Φρουράς Αθηνών

Το Στρατιωτικό Οδοντιατρείο Αθη­νών αποτελεί τμήμα του 401 ΓΣΝΑ και στεγάζεται σε πρόσφα­τα ανακαινισθέν παλαιό πέτρινο κτίριο που βρίσκεσαι στο Άλσος του Ελληνικού Στρα­τού εντός του στρατοπέδου «Βαρύτη».

Το Οδοντιατρείο Φρουράς Αθηνών μεταστεγάστηκε στο χώρο του Άλσους Στρατού από το ΝΙΜΤΣ όπου λειτουργού­σε, το Δεκέμβριο του 2004. Η ιδέα για το νέο Οδοντιατρείο Φρουράς Αθηνών ξεκίνησε το 2002, στα πλαίσια της ανα­βάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο στρατιωτικό προσωπικό. Το συνολι­κό κόστος κατασκευής ανήλθε στο ποσό του €1.500.000.

Τα τμήματα τα οποία λειτουργούν στο Οδοντιατρείο Φρουράς είναι:

  • Το τμήμα ακτινοδιαγνωστικής στό­ματος. Εδώ γίνεται πλήρης ακτινοδια­γνωστικός έλεγχος και καταρτίζεται το σχέδιο θεραπείας του ασθενούς.
  • Το τμήμα επανορθωτικής Οοδοντιατρικής. Στο τμήμα αυτό γίνονται όλες οι θεραπευτικές οδοντιατρικές εργασίες όπως εμφράξεις, εξαγωγές και ενδοδο ντικές θεραπείες.
  • Το τμήμα προσθετικής στόματος, όπου γίνονται οι προσθετικές εργασίες όπως στεφάνες, γέφυρες και οδοντοστοιχίες.
  • Το περιοδοντολογικό τμήμα, υπεύ­θυνο για την αντιμετώπιση σοβαρών πε­ριοδοντικών προβλημάτων.
  • Το τμήμα χειρουργικής στόματος για τις χειρουργικού τύπου εξαγωγές.
  • Το τμήμα ενδοδοντίας , εξοπλισμέ­νο με ειδικό μικροσκόπιο για την αντιμε­τώπιση σύνθετων και δύσκολων ενδοδο ντικών θεραπειών.
  • Το ορθοδοντικό τμήμα. Εδώ αντιμε­τωπίζονται οδοντοσκελετικά προβλήματα παιδιών και ενηλίκων όπως και σύνθετα περιστατικά που απαιτούν συνδυασμό ορθοδοντικής και γναθοχειρουργικής αντι­μετώπισης για τη θεραπεία τους.

Το Στρατιωτικό Οδοντιατρείο έχει εξυ­πηρετήσει ένα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το 2006 ο αριθμός των ολοκληρωμένων οδοντιατρικών πράξεων ανέρχεται στον αριθμό των 8200, ενώ ο μηνιαίος μέσος όρος συνεδριών ανέρχεται στις 2300.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107496216

Ωράριο Λειτουργίας:

Καθημερινά 08:3013:30

Το Στρατιωτικό Οδοντιατρείο Αθηνών λειτουργεί με το σύστημα προκαθορισμένης επίσκεψης. Ο προγραμματισμός γίνεται μέσω της κεντρικής γραμματείας

δεύσει αριθμό συναδέλφων σε οδοντιατρι­κές εξειδικεύσεις και ειδικότητες, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήπο­τε θεραπευτική πρόκληση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.