Σύστημα Επικοινωνιών »ΕΡΜΗΣ’’

Το σύστημα επικοινωνιών »ΕΡΜΗΣ’’ αποτελεί τον κύριο κορμό των επικοινωνιών του Στρατού Ξηράς. Είναι ένα ψηφιακό κινητό, τακτικό κρυπτασφαλισμένο σύστημα επικοινωνιών, το οποίο υποστηρίζει όλες τις επικοινωνιακές απαιτήσεις. Οι χρήστες του συστήματος απολαμβάνουν βαθμούς εξυπηρέτησης της τάξης του 99,9 %, ήτοι αποκατάσταση επικοινωνίας με την πρώτη προσπάθεια κλήσης. Το ΣΕΖΜ “ΕΡΜΗΣ” μπορεί να διασυνδεθεί με το σύνολο των υπαρχόντων συστημάτων επικοινωνίας.

Αρχιτεκτονική Δομή του Συστήματος

Το υπάρχον σύστημα αποτελείται από :

  1. Yπεραστικούς κόμβους (TRUNK NODES) που αποτελούν τον κύριο κορμό του συστήματος.
  2. Kόμβους προσπελάσεως (ACCESS NODES) για την επικοινωνιακή υποστήριξη Στρατηγείων μειζόνων Σχηματισμών.
  3. Kόμβους (LOOP GROUP) για την επικοινωνιακή υποστήριξη Σχηματισμών.
  4. Tερματικοί κλωβοί μεμακρυσμένων ανταποκριτών για επικοινωνιακή υποστήριξη Σχηματισμών κυρίως Ταξιαρχιών.
  5. Aναμεταδότες για την εξασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ υπεραστικών κόμβων.

Σύστημα Κινητών Ανταποκριτών «SCRA»

Το σύστημα κινητών ανταποκριτών του ΣΕΖΜ «ΕΡΜΗΣ» είναι γνωστό με την ονομασία SCRA (Single Channel Radio Access).

Ο κάθε κινητός ανταποκριτής συντίθεται από μια σειρά συσκευών και καλείται Τερματικός Κινητού Ανταποκριτού MST (Mobile Subscriber Terminal).

Κάθε MST προσαρτάται σε μια επικοινωνιακή διάταξη, η οποία συλλέγει την κίνηση πολλών MSTs από την ίδια εδαφική περιοχή, και τη μετάγει προς το βασικό κορμό του δικτύου του ΣΕΖΜ «ΕΡΜΗΣ». Η διάταξη αυτή καλείται RAP (Radio Access Point) ή Σημείο Ασυρματικής Πρόσβασης.

Η εδαφική περιοχή (εμβέλεια) που καλύπτεται από ένα σταθμό RAP, κυμαίνεται από 15-40 km, ανάλογα με τη διαμόρφωση του εδάφους. Σε κάθε RAP μπορούν να προσαρτηθούν μέχρι και 36 κινητοί ανταποκριτές από τους οποίους οι 8 μπορούν να μιλάνε ταυτόχρονα με ανταποκριτές του δικτύου.

Επιβιωσιμότητα του ΣΕΖΜ «ΕΡΜΗΣ»

Η ανάπτυξη του συστήματος σε μορφή πλέγματος δίδει την δυνατότητα αποκατάστασης επικοινωνιακής επαφής μεταξύ δυο τυχαίων ανταποκριτών μέσω πολλών διοδεύσεων (διαφορετική δρομολόγηση). Η επιβιωσιμότητα του συστήματος θα αυξηθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσεως, οπότε ο κορμός του δικτύου θα πυκνώσει με την εγκατάσταση των 19 επιπλέον υπεραστικών κόμβων (TRUNK NODES).

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας του ακόμη και σε περίπτωση ταυτόχρονης καταστροφής και του 50 % των κόμβων. Στην περίπτωση αυτή το σύστημα εξακολουθεί να εξυπηρετεί τους ανταποκριτές. Η επιβιωσιμότητα του αυξάνει ακόμη περισσότερο εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κάθε υπεραστικός κόμβος μπορεί να διασπαρθεί στην περιοχή ανάπτυξής του και να αλλάζει συνεχώς θέσεις.

Οι μεταγωγείς του συστήματος έχουν δοκιμασθεί και δύνανται να διασυνδέονται μεταξύ τους εκμεταλλευόμενοι φορείς οπτικών ινών ή δορυφορικών επικοινωνιών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s