Αξιωματικός Υπηρεσίας Εβδοµάδας (λόχου) (ΑΞΥΠ)

Έχει  κατά  τη  διάρκεια   της  υπηρεσίας   του  ως  άµεσο προϊστάµενο το λγό εβδοµάδας της µονάδας, αλλά εξαρτάται ως προς την εσωτερική υπηρεσία της υποµονάδας από το διοικητή της και έχει ως άµεσο και διαρκή βοηθό τον αρχιλοχία του λόχου.Κάθε µέρα η υπηρεσία  του αρχίζει  από το εγερτήριο  και λήγει µετά την επιθεώρηση εξόδου των οπλιτών.Επιβλέπει  την  επακριβή  εκτέλεση  των  καθηκόντων  του αλχία και των οργάνων υπηρεσίας της υποµονάδας και το πρωί ενηµερώνεται για οτιδήποτε συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Παρίσταται σε όλες τις συντάξεις του λόχου, επιβλέπει τον κανονικό σχηµατισµό και διατάζει την εκτέλεση του προσκλητήριου.
  • Παρίσταται  στη  σύνταξη  της  φρουράς,  καθώς  και  των ανδρών που έχουν οριστεί σε κάθε ένοπλη υπηρεσία, και τους επιθεωρεί.
  • Αναφέρει στο διοικητή του λόχου για τον αριθµό του παρόντος προσωπικού, καθώς και για κάθε λεπτοµέρεια που αφορά στην υποµονάδα.
  • Παρίσταται στη διανοµή του ροφήµατος, του µεσηµβρινού και εσπερινού συσσιτίου και οδηγεί το λόχο στη λήψη λουτρού καθαριότητας ή θαλάσσιου λουτρού, στην εκκλησία, καθώς και σε διάφορες ψυχαγωγικές συγκεντρώσεις.
  • Επιβλέπει  την  καθαριότητα  και  την  τάξη  στους  όρχους οχηµάτων,   την  τήρηση  των  διατάξεων   πυρασφάλειας,   τη  συντήρηση   και εφοδιασµό των οχηµάτων µε καύσιµα και νερό και τη χρήση αντιπηκτικού υγρού (εφόσον η υποµονάδα διαθέτει οχήµατα).
  • Επιβλέπει ώστε ο ΛΥΛ να οδηγεί τους ασθενείς στο γιατρό και βεβαιώνεται για τη διανοµή των επιστολών και των δεµάτων στους οπλίτες.
  • Παρίσταται  κατά  την  παραλαβή  από  το  Σιτιστή  ή  τον Αποθηκάριο των δηµοσίων ειδών των εκτάκτως απόντων.
  • Συντάσσει και επιθεωρεί κατά τις εργάσιµες ηµέρες, µετά τη διανοµή  του εσπερινού  συσσιτίου,  τους οπλίτες  που επιθυµούν  να εξέλθουν από το στρατόπεδο, από πλευράς στολής, υποδηµάτων, ξυρίσµατος και καθαριότητας.  Τις Κυριακές  και τις ηµέρες  αργίας  η παραπάνω  επιθεώρηση λαµβάνει χώρα µετά τη διανοµή του µεσηµβρινού συσσιτίου.
  • Επιβλέπει την εφαρµογή των διατάξεων, όσον αφορά τον αερισµό, την καθαριότητα  των θαλάµων,  των διαδρόµων,  των αφοδευτηρίων και των σκαλών του λόχου.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s