Κατευθύνσεις Αμυντικής Σχεδίασης (ΚΑΣ)

Αποσκοπούν στην παροχή κατευθύνσεων για τη σχεδίαση του συνόλου των δραστηριοτήτων (Οργάνωση, Εκπαίδευση, Δόγματα, Ασκήσεις, Ετοιμότητα Μονάδων, Διοικητική Μέριμνα, κλπ) των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να ενισχυθεί  η αμυντική ικανότητα της χώρας. Ειδικά για τα θέματα εξοπλισμών, οι ΚΑΣ αναφέρονται στην ύπαρξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων, που αποκτώνται με την προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων και μέσων, των οποίων η υλοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΑΣ, ενώ επιπλέον περιέχουν τους εκάστοτε εγκεκριμένους στόχους του Δεκαπενταετούς Σχεδίου Εξοπλιστικών Στόχων (ΔΕΣΕΣ).
Οι ΚΑΣ υλοποιούνται με τη μελέτη , σχεδίαση και προγραμματισμό μιας σειράς μέτρων , που καλούνται Στόχοι Εθνικής Άμυνας (ΣΕΑ) , οι οποίοι όταν υλοποιηθούν , θα καταστήσουν τις ΕΔ ικανές να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Στις ΚΑΣ, έχουν ενταχθεί οι γενικές απαιτήσεις διαλειτουργικότητας σε κάθε τομέα (Εκπαίδευση, Δόγματα, Τακτικές, Διοικητική Μέριμνα, Ορολογία, Υλικό, C4I κλπ), μέσω των Στόχων Εθνικής Άμυνας (ΣΕΑ), με ιδιαίτερη βαρύτητα στους ΣΕΑ εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΔΕΣΕΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s