Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)

Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)

Αποτελείται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων με Πρόεδρο τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ. Το ΣΑΓΕ έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 • Λήψη αποφάσεων για ζητήματα που προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
 • Υποβολή εισηγήσεων ή γνωματεύσεων στον ΥΕΘΑ για θέματα Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής, Στρατιωτικής Αξιολόγησης Καταστάσεων, Κατευθύνσεων Αμυντικής Σχεδίασης, Δομής Διοίκησης Δυνάμεων και άλλα θέματα, μείζονος σημασίας για την Εθνική Άμυνα.
 • Υποβολή γνωματεύσεων στον Α/ΓΕΕΘΑ για το Γενικό Σχέδιο Άμυνας της χώρας, των Γενικών Σχεδίων που απορρέουν από αυτό, καθώς και των Ειδικών  και Ενδεχόμενων Σχεδίων που αφορούν κοινή δράση των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
 • Υποβολή διακλαδικών Επιχειρησιακών Δογμάτων και στρατιωτικών συμφωνιών, καθώς και άλλων θεμάτων αρμοδιότητάς του.
Advertisements

One thought on “Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)

 1. Παρακαλώ, όπως με ενημερώσετε αν αληθεύουν όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, σε διάφορα sites, σχετικά με απόφαση του ΣΑΓΕ που αναφέρεται στα Στρατιωτικά Εμβλήματα (Έμβλημα Ελληνικής Δημοκρατίας) και συγκεκριμένα στην αντικατάσταση του εμβλήματος και κατάργηση/αφαίρεση του διακριτικού της Ελληνικής Σημαίας κυρίως, από το Ναυτικό και την Αεροπορία:
  Γράφει και ισχυρίζεται ο αρθρογράφος πως
  1. στις στολές 7 και 9 όσων υπηρετούν στο εξωτερικό, το έμβλημα που θα μπει της «Ελληνικής
  Δημοκρατίας» να φέρεται «χαμηλής ορατότητας» ενώ
  2. στις στολές 7 και 9 όσων υπηρετούν στο εσωτερικό, καταργείται η χρήση της Ελληνικής Σημαίας

  Ευχαριστώ και περιμένω απάντησή σας, προς αποφυγήν παραπληροφόρησης.

  Με Εκτίμηση,

  Αμαλία Τραβασάρου

  ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ:

  Αφαιρούν την Ελληνική Σημαία από τις στολές σε Ναυτικό και Αεροπορία!
  Πέμπτη, 10 Απρίλιος 2014 10:36

  Την ώρα που η Ελλάδα επιστρέφει και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο στις αγορές και αποθεώνεται από το σύνολο σχεδόν των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ σκέφτηκαν… ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί στο Ναυτικό και την Αεροπορία.
  Η απόφαση που αποκαλύπτει το koolnews.gr είναι του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) με ημερομηνία 7/4/2014 και αναφέρει λέξη προς λέξη τα εξής:
  ΘΕΜΑ: Στρατιωτικά Εμβλήματα (Έμβλημα Ελληνικής Δημοκρατίας)
  1.Σας γνωρίζουμε ότι με τα (γ) και (δ) σχετικά, αποφασίσθηκε η χρήση του Εμβλήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αντί του καθιερωθέντος με το (β) όμοιο διακριτικό της Ελληνικής Σημαίας, από το προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό (με τοποθέτηση, απόσπαση, εκτέλεση υπηρεσίας). Έγχρωμο διακριτικό θα φέρεται σε όλες τις στολές, πλην των υπ αριθ. 7 και 9 στις οποίες θα φέρεται χαμηλής ορατότητας. Ταυτόχρονα καταργείται η χρήση της Ελληνικής Σημαίας στις υπ αριθ. 7 και 9 στολές που υπηρετεί στο εσωτερικό.
  2. Κατόπιν των ανωτέρω και με ημερομηνία πέρατος ενεργειών την 30 Ιουνίου 2014 (σύμφωνα με το (γ) σχετικό):
  α.Να ενημερωθεί το σύνολο του προσωπικού σας για την υποχρέωση αφαίρεσης του διακριτικού της Ελληνικής Σημαίας, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος.
  β.Η Μ. ΓΕΑ να ενημερώσει το προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό, ώστε να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες αντικατάστασης.
  3.Το ΓΕΑ/Δ7 να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προμήθειας του νέου εμβλήματος (σύμφωνα με τις καθοριζόμενες στα (γ) και (δ) σχετικά προδιαγραφές που αποστέλλονται), προκειμένου να εφοδιαστούν έγκαιρα οι Μονάδες ΠΑ με ικανό απόθεμα, προκειμένου να χορηγείται στο μετακινούμενο στο εξωτερικό προσωπικό.
  Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και γενικότερα το στρατιωτικό προσωπικό των δύο σωμάτων από τα οποία ζητήθηκε η αφαίρεση της Ελληνικής Σημαίας από τις στολές τους είναι κυριολεκτικά έξαλλοι από την απόφαση του ΣΑΓΕ.
  Πολλοί από αυτούς χαρακτηρίζουν την απόφαση «πέραν πάσης λογικής» και «χωρίς προηγούμενο» να εμφανίζονται σε επίσημες τελετές και επισκέψεις, Έλληνες αξιωματικοί δίχως την ελληνική σημαία στις στολές τους, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι αλλά όχι μόνο αυτοί επιδεικνύουν με υπερηφάνεια και σπουδή την δική τους σημαία με κάθε ευκαιρία.
  Πέραν αυτού δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την απόφαση αυτή στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει ξανά άλμα προς τα εμπρός και να ξεπεράσει την κρίση.
  http://www.koolnews.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/protofanis-apofasi-afairoun-tin-elliniki-simaia-apo-tis-stoles-se-nautiko-kai-aeroporia/
  Read 119 times
  Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services8

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s